Keramiker og billedkunstner Ulf Nielsen

                                                        

 

Født i Birkerød i 1950.

 

De mange og lange rejser til Grønland og specielt Grønlands Nordøstkyst - Nordostrundingen, Mestervig, Ella Ø og længere nede på Østkysten, det store fjordkompleks omkring Tassilaq (Ammassalik) - har afgørende betydning for min kunst.
De små billeder, som alle er lavet på disse rejser, er en registrering, en fortælling om fjeldene, isen, klipperne, geologiske formationer, bræerne, elvene, mosser og lavver, nysneen, der faldt om natten, glæden ved at være et så utroligt smukt område, men også den lille angst, der også er med, når man rejser alene i dette mægtige og barske land.
En afspejling af det råstof, jeg finder i Grønland og som jeg bruger i mine arbejder, både de keramiske og i billederne.
Det bliver et afsæt til de større billeder, som jeg arbejder med i ateliet og "omskrevet" til keramisk bekoration.

 

Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København (Akademiets Dansk Designskole) og flere keramiske  værksteder - herunder ½ år i Paris.

 

Eget værksted siden 1984.

 

Talrige udstillinger i Danmark og Norge på kunstmuseer, i gallerier og i kunstforeninger, bl.a. Nicolaj Kirke, København, Fyns Kunstmuseum, Odense, Faaborg Kunstmuseum for fynsk malerkunst, Galleri Sonne, Holstebro, Filosofgangen, Odense, Dalype Galleri, Oslo, Galleri Nørby, København, 81o36" Nord og hvad deraf fulgte - Birkerød Præstegård, Baunehøj Mølle, Grenå Kunstforening m.m.m.

 

Udsmykninger: Halskov Kirke, Arktisk Kommande - Flyvestation Aalborg

 

Legater:      

Johs. Krøiers Kunstlegat

T.A.C. von Irgens-berg Kunstlegat

Solarfondens Rejselegat

 

 


Ulf Nielsen, Bøjestræde 7, 5600 Faaborg

Tlf. (+45) 62 61 33 53